SKÖTSEL & STORLEKSGUIDE

SKÖTSEL

De flesta smycken hos BOHEMIACOLLECTION är gjorda i mässing eller 925 silver. Vissa är guld eller silverpläterade men då är kärnan fortfarande mässing. Vi jobbar även en del med koppar. Olika metaller rengörs olika för bästa resultat. 

Mässing är en legering bestående av koppar och zink som tillsammans ger en vacker färgnyans och är 100% nickelfritt. Färgen kommer inte försvinna med tiden då det är mässing hela vägen genom men däremot kan ytan mörkna och/eller bli matt när metallen blir utsatt för fukt, luft eller svett. Hur materialet reagerar är väldigt individuellt och beror bland annat på bärarens PH-värde. Många uppskattar hur mässingens yta förändras med tiden och får en patina men vill du ha ditt smycke glansigt igen är det enkelt att putsa upp. 

Du kan köpa mässingsputs här i webshopen: https://bohemiacollection.se/alla-produkter/smycken/smyckesrengorning/massingsputs 

Om du föredrar ditt smycke glansigt rekommenderar vi att du putsar det på regelbunden basis då det är lättast att hålla det fint på detta vis. Efter hand kan mässingen börja ärga och då är det svårare att återfå glansen.


Silver & Försilvrad mässing mörknar naturligt när ytan reagerar med svaelämnen i luften. Först blir ytan gul sedan svart om man inte putsar den. Regelbunden avtorkning kan göras med silverputsduk. Vid fläckar föreslår vi att du doppar smyckena i ett silverbad. Vi rekommenderar detta både till äkta silver och försilvrat då det är en mycket skonsam rengöring som inte sliter på försilvringen.

Det bästa stället att förvara sina smycken för att hålla dem i fint skick är på en mörk och stängd plats, som ett smyckeskrin eller smyckespåse. 

Alla örkrokar och halskedjor som inte är äkta silver är guld eller silver pläterad mässingskedja enda undantaget är de tunna halsbanden där kedjan består av rå mässing. Många som har allergi som annars bara kan bära guld, uppskattar att de kan bära våra smycken och blir ofta återkommande kunder. Skulle du mot förmodan vara känslig mot något av våra smycken så hör av dig så finner vi en lösning som passar dig. 

Om du inte lyckas putsa upp ditt smycke till önskat resultat går det utmärkt att skicka det till oss i ateljén för en professionell städning och putsning utan extra kostnad. Kom bara ihåg att skriva din adress som avsändare så vi kan skicka tillbaka ditt smycke. Märk kuvertet med "putsning" så vi vet vad som gäller. Skicka ditt smycke eller lämna det hos oss: 

Mia Svensson
BOHEMIACOLLECTION
Ronnebygatan 1d
211 58 Malmö
Sweden

STORLEKSGUIDE

ARMBAND

Mät din handled med ett måttband, det ska inte vara varken tight eller löst. Är din handled ca 15 cm är du en S, är din handled ca 16 cm är du en M och är din handled ca 17 cm är du en L. Ligger du mellan storlekarna så avgörs ditt storleksval beroende på om du föredrar tightare armband eller lite lösare. Har du andra mått än dessa, kontakta oss så tillverkar vi efter dina mått. 

RINGAR

1. Välj en ring som du använder ofta, gärna en fyrkantig.
2. Ta fram en linjal eller måttband med millimetermått.
3. Lägg ringen på ett plant underlag och mät ringen på det bredaste stället.
4. Det mått du nu fått fram, mätt på ringens insida, är den storlek du skall välja.