OM

BOHEMIACOLLECTION är smycken inspirerade av naturen. Mia Svensson är en Malmöbaserad designer som startade märket 2006. Hon fascineras och inspireras av förändringsprocesser i människan såväl som i naturen. Såsom upplevelser som förändrar oss för evigt och naturens obevekliga framfart att skapa och bryta ner. Det innefattar allt från skapandet av kristaller och pärlor till hur naturen bryter ner det som inte längre besitter livsenergi. Hennes önskan är att inspirera till en fördjupad koppling mellan människa och natur och därmed en djupare koppling till oss själva med en känsla av samhörighet. Med sina smycken önskar hon inspirera bäraren till att finna mer av den inneboende kraft vill alla besitter, vår urkraft.

Ofta förekommande material i ursprungs-kollektionen "Classic Nature" är mässing och den röda tråden är konkreta motiv från naturen. Trollsländan har stor betydelse i BOHEMIACOLLECTION och återkommer i många smycken och är vårt signum. Den symboliserar intuition och vikten av att vara i kontakt med sina känslor. Den står även för förändring och är en påminnelse om att föra in lätthet och glädje i allt vi gör för att förhålla oss till livets ständiga föränderlighet. Trollsländan anses vara kopplingen till naturens själ och är en stark spirituell symbol. Eftersom förändringsprocessen är en så viktig inspirationskälla passar mässing med sin föränderliga natur in perfekt. Den förändras från blank till matt, medan tiden går, men om du föredrar ditt smycke blankt igen så putsar du enkelt upp det med mässingsputs. Men genom att låta det bevara sin naturliga patina kommer smycket förändras sida vid sida med dig allteftersom tiden går. 

Ur detta har kollektionen "Alchemia" vuxit fram. Den består av mer abstrakta tolkningar av Moder Natur såväl som av den mänskliga naturen med mycket råa stenar och mer grafiska linjer. Den innehåller mässing såväl som 925 silver kombinerat med råa kristaller, halvädelstenar och ädelstenar. Den ständiga strävan är att komma naturen närmare inpå. 

Varje säsong utforskas nya områden. Några av de senaste tillskotten i kollektionen är barockpärlor & råa diamanter. Mia reser ständigt till nya platser världen över på jakt efter nya spännande saker att jobba med. Det kan vara ett unikt löv från Amazonas som blir en avgjutning, en speciell typ av pärla eller nya stenar hon aldrig sett förut. Oavsett vad det är, väljs varje unikt exemplar ut med kärlek och omsorg. Varje sten som kommer in i BOHEMIACOLLECTION är handplockad och noga utvald av Mia, vilket resulterar i att varje produkt som hittar sin ägare bär med sig något mycket större än att bara vara estetiskt tilltalande.