PAR CLAWSTUDS MED SAFIR I MÄSSING

399 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Ett viktigt syfte med BOHEMIACOLLECTION är att återskapa länkar mellan människor och moder jord samt att inspirera till att stärka och bibehålla de band som existerar.

Då stenen i detta smycke är oslipad skiljer sig varje exemplar något i utseende, nyans, form och storlek. De angivna måtten är därför ungefärliga och kan variera. Varje par är ihopsatta för att passa i färg och form. Stenarna på bilden är en bra representant för urvalet i storlek, form och färg.

Safiren är verkligen en stjärna och vi har ett brett utbud av såväl slipade som råa safirer. Tillsammans med smaragden, rubinen och diamanten, har den plats bland ädelstenarnas absoluta kungligheter. Den finns i många kulörer men den mest kända är den blå safiren. Den mest värdefulla färgvarianten av safir är blåklintsblå, som får sin färg av en blandning av järn och titan. Alla korunder (mineralens namn) oavsett färg är safirer, med undantag av röd korund som kallas rubin. Safiren har fått sitt namn från grekiskans sappheiros eller latinets sapphirus. Som på båda språken betyder just blå. Denna sten är en av de hårdaste efter diamanten och mäter hela 9,5 på hårdhetsskalan. 

Safiren är en minst sagt mytomspunnen sten. De gamla perserna trodde att himlen fick sin blåa färg av safirens reflektioner, visst är det en vacker om än vetenskapligt tveksam teori.

Högkvalitativa safirer återfinns i de flesta gruvor som har safirer runt om i världen men de finaste anses komma från Kashmir tätt följt av Burma, Sri lanka och Madagaskar. 

En intressant variation av safir är stjärnsafiren. De är mestadels mjölkiga safirer av gråblå färg som visar en ljusstjärna (asterism) med vanligtvis sex strålar. Dessa används ofta som talismaner och anses skydda sin bärare på resor och mot negativa krafter. 

Stenens mått:
Längd: ca 1 cm
Bredd: ca 0,6 cm

FRI FRAKT VÄRLDEN ÖVER