I lager.

PENCIL STUD MED ROSA TURMALIN I 925 SILVER

249 kr

Ett viktigt syfte med BOHEMIACOLLECTION är att återskapa länkar mellan människor och moder jord samt att inspirera till att stärka och bibehålla de band som existerar.

Då stenen i detta smycke är oslipad skiljer sig varje exemplar något i utseende, nyans, form och storlek. De angivna måtten är därför ungefärliga och kan variera. Stenen på bilden är en bra representant för urvalet.

Turmalinen är även den en av mina absoluta favoriter och jag bär dagligen 2 stycken i mitt högra öra. Den återfinns i en mängd olika färger och skiftningar. Oktobers månadssten är främst tillägnad den rosa turmalinen, även kallad rubellit, som är en klar och oerhört kraftfull sten som uppskattas av många. Sitt namn har turmalinen den fått från singalesiska Tura mali, som betyder mångfärgad sten. De är inte särskilt vanliga men det existerar turmaliner som skiftar färg mellan dagsljus och lampsken. 

Unikt för turmalinen är att den är pyroelektrisk, vilket innebär att den får elektrisk laddning vid upphettning. Denna vackra sten innehåller en hög halt av litium, en substans som är känd för att hjälpa till att reglera känslomässiga stämningslägen. Detta gör att den anses väldigt välgörande för just det. Den bär på en stark feminin yin energi och sägs stärka känslor som glädje, hopp och trygghet.

OBSERVERA ATT DETTA SMYCKE SÄLJS STYCKVIS

FRI FRAKT VÄRLDEN ÖVER